TritonAudio

Klantbinding en brandbuilding. Moderne merkidentiteit voor een bedrijf dat naar perfectie streeft.

TritonAudio is een high-end audio hardware producent uit Nederland. Drie geluidstechnici die zagen dat audioapparatuur beter kon, en gingen het zelf maar maken. Die praktische houding en de passie voor muziek en electronica heeft het bedrijf de laatste tien jaar enorm laten groeien. Ze verkopen hun producten wereldwijd, en hebben afgelopen jaar hun productie verdubbeld om aan de vraag te voldoen.

De wens

Zoals altijd bespraken wij met onze klant de wensen en doelen voor het merk. Daarop voerden wij onze brand scan uit, en kwamen wij tot het advies een volledige rebrand te doen, om een bredere merkbewustheid te creëren bij hun groeiende klantenkring. Maar wel een rebrand met respect voor een paar sleutel-elementen om de opgebouwde brand equity te behouden.

Het logo

De art-deco geïnspireerde parallellijnen zijn meegenomen uit het oude logo, maar nu zijn ze aan het werk gezet om de essentie van TritonAudio te duiden: het beheersen van signalen.

Het brengt de geluidsgolven samen, of vermenigvuldigt ze juist. Door TritonAudio heb je controle over je geluid.

Ook de ruitvorm is overgebleven van het oude logo. Samen met de kleur - die net een tikje frisser is geworden - behoudt het de herkenbaarheid van TritonAudio in je geluidsstudio.

Een van de grootste verbeterpunten is de leesbaarheid van de naam. Op het kleine tinnen schildje dat prijkt op alle producten was dat in het oude logo nauwelijks te lezen. In het nieuwe logo schrijven we de naam over twee regels, kiezen een stevig lettertype en geven het ruimte.

De huisstijl

Een bredere merkherkenbaarheid creëer je door consequent te communiceren. Elk contactmoment met je klant moet hen bevestigen dat ze met jou in gesprek zijn. De meeste verkoop van TritonAudio loopt via resellers als Thomann en Bax. Dus de klanten komen niet per sé naar een winkel of de website. Daarom zijn de verpakkingen een essentieel onderdeel geweest van deze rebrand.

De signaallijnen, kleurstelling en typografie zijn onmiskenbaar als je je pakket ontvangt. Daarbij showcasen we de technische achtergrond van TritonAudio door een schematische tekening van het product op de verpakking te zetten.