Tandlab

Onorthodoxe huisstijl voor mondzorg professionals.
Een merk met tanden.

De naam zegt het al. Tandlab is een laboratorium voor tandtechniek. Ze specialiseren in kroon- en brugwerk en andere gebitsprotheses.

Zij leveren aan tandartsen en wilden zich dus visueel onderscheiden van die branche. Daarom maakten wij in opdracht van Creative Beards een compleet nieuwe huisstijl voor Tandlab.

Waar de vormgeving enorm strak is, willen we in de fotografie iets meer karakter laten zien. Het hoofthema is de samenwerking van high-tech apparatuur met de ambacht en ervaring van haar medewerkers.

Een laboratorium is geordend. Alles volgt een bepaalde methodiek. Daarom zijn het logo, de vormgeving en het woordmerk allemaal strak uitgelijnd op een raster. Het zelfgemaakte lettertype continueert die rechtlijnigheid.

Voor de vormtaal ontkwamen we er niet aan om een tand af te beelden. De logo's in de mondzorgbranche zijn steevast een bedrijfsnaam met een afbeelding van een kies erachter. Wij wilden iets anders.

De vormen zijn gebaseerd op de drie tandvormen. Rond, vierkant en driehoekig. In hoog gestileerde vorm is dit nog steeds herkenbaar voor hun klanten: de tandartsen.


Fotografie door Jeroen Berends