Koffielab

Een slimme verpakking van Nederlands gebrande koffiebonen. Handwerk voor fijnproevers.

Het Koffielab koopt de beste koffiebonen ter wereld en brandt ze tot de meest heerlijkste smaken. Ze mikken op niets minder dan perfectie.

Wij maakten samen met hen een reeks verpakkingen die precies aansluiten bij hun kernwaarden: high-tech, maar toch ambachtelijk.

Handgetekende illustraties zijn gedrukt op high-tech verpakkingsmateriaal die de aroma conserveert. We hebben de bladeren van de koffieplant in zwart weergegeven om het contrast te verhogen met de gouden bonen waar het allemaal om draait.

De felgekleurde sticker grijpt de aandacht. Het vertelt in een oogopslag of het om blend-, filter- of espressokoffie gaat. Verdere infromatie over de batch wordt op de sticker beschreven. Door te kiezen voor een sticker kan Het Koffielab makkelijk nieuwe roasts blijven uitbrengen, en blijft de vormgeving lang bruikbaar.

De zorgvuldige vormgeving en de opgeplakte sticker bevestigen aan de consument dat dit product niet zomaar van een fabrieksband is komen rollen. Nee. Hier zit aandacht en vakmanschap achter.