De Assistent

Binnen de lijntjes kleuren. Een sub-merk van de
Gemeente Amsterdam met tóch een eigen identiteit.

De Gemeente Amsterdam is een solide merk. De huisstijl is simpel, herkenbaar en de regels zijn strak omlijnd. Dit is het kader voor de uitdaging die de gemeente bij ons neerlegde: om binnen deze stijl een eigen identiteit neer te zetten voor een nieuw platform voor jeugdtrainers. Revolte Studio ontwikkelde de naam, de tone-of-voice, het woordmerk, en de visuele identiteit voor 'De Assistent'.

De Assistent is een online platform ter ondersteuning van jeugdsporttrainers. Dit zijn vaak vrijwilligers en ze zijn geen fulltime trainers of coaches. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Op het platform kunnen ze zich verdiepen, ontwikkelen en inlezen om zo de beste jeugdtrainer te worden die er in hun zit. De Gemeente Amsterdam biedt dit aan omdat ze de fysieke en mentale ontwikkeling van jeugd erg belangrijk vindt, en snapt dat de trainers daar een sleutelrol in spelen.

Het hoofdconcept van dit merk is dat de trainers en de coaches de echte helden zijn. Zij staan in de hoofdrol.

Daarom hebben wij deze naam voorgesteld. Het platform is zo dienend aan de trainers, die je het liefst allemaal een eigen persoonlijke assistent zou willen geven. Dat hebben ze nu ook. Een platform waar ze op terug kunnen vallen. Ook kozen we een naam die in een lopende zin gebruikt kan worden, zodat het platform gaat leven onder trainers en coaches. "Dat heb ik van De Assistent geleerd" Of "De Assistent had daar wel een leuk idee over".

In de visuele vormgeving speelt fotografie een grote rol. Ook hier staan de trainers en coaches centraal. De foto's laten consequent de trainers zien in een actieve en interactieve rol. Om de fotografie en de strak grafische vormgeving dichter bij elkaar te trekken zorgen wij dat in alle foto's rood te zien is. Ook zorgden we voor dynamische beelden door de opdracht mee te geven om in alle foto's een beweging naar rechts vast te leggen.

De grafische vormgeving laat ook zien dat De Assistent letterlijk achter de trainers en coaches staat. Het rode kleurvlak met het woordmerk komt achter de foto vandaan. Het laat zien dat De Assistent iets is waar je op terug kan vallen, iets wat je een steuntje in de rug kan geven, en iets waar je verdieping kan zoeken.

Het karakter dat naast het woordmerk staat heet Adam, één van de twee vaste figuurtjes van de gemeente. Hiermee personifieerden we De Assistent. Hij staat toe te kijken: ontspannen, maar oplettend, en klaar om bij te springen als het nodig is.

Wil je meer weten over de branding van De Assistent?

Neem dan vooral contact op met ons.
Mail met [email protected] of bel hem op 06-50251072

Fotografie:
Roos Trommelen